Oliver Tič alias Oli the Walker v letu 2024 ... pešači po poti okoli sveta

jcerni
Site Admin

Re: Oliver Tič alias Oli the Walker v letu 2024 ... pešači po poti okoli sveta

Post by jcerni »

Oliver Tič je po približno dvotedenskem postanku v Nišu zopet na poti. Bliža se makedonski meji. Trenutno pešači med Leskovcem in Vranjem.

Image

Image
jcerni
Site Admin

Post by jcerni »

Oliver Tič je po vstopu v Makedonijo, ko je bil namenjen proti Skopju, doživel toplotno izčrpanost ali celo toplotni udar.

Današnja prigoda mi je pa dala misliti.
Kot veste so tukaj že nekaj časa zelo visoke temperature. Danes 40 stopinj. Zato se tudi izogibam hoje v največji vročini. No, danes sem zjutraj sem prečkal mejo in bil na poti do Skopja, kjer sem imel namen narediti daljšo pavzo. Kr naenkrat so mi začele pojenjat moči pa sem mislil še stisnit tiste 3 km do mesta, ampak je bilo prepozno,..
Ker so me začeli prijemati krči sem se ustavil ob cesti. Najprej ena noga, potem druga noga.
Vse kar se spomnim je, da sem se sesedel, čez nekaj trenutkov pa sta bila ob meni stala dva fanta, ki sta me polivala z vodo in raztegovala noge. Res sem sem ustrašil, zato sem ju prosil da sta me odpeljala do mesta v hotel.
Ležim popolnoma brez moči in še vedno me vsake toliko prime krč. Nisem še doživel tako neprijetne situacije. Odločil sem se, da se ne premaknem vse dokler se temperature ne spustijo pod 30 stopinj.
Momci, ako čitate ovaj post, iz srca vam hvala što ste se zaustavili i mi pomogli!

Vir: Facebook Oliver Tič
jcerni
Site Admin

Post by jcerni »

Oliver Tič je v septembru 2024 odšel iz Skopja proti jugovzhodu Severne Makedonije. Mejo med Severno Makedonijo in Grčijo je prestopil na mejnem prehodu Star Dojran. To se je zgodilo 13. 9. 2024. Več na ...

Image
jcerni
Site Admin

Post by jcerni »

Oliver je že v grški Srednji Makedoniji. Potem, ko je prišel do Soluna, je prečil polotok Halkediki. Trenutno pa je ob Egejskem morju. Malo naprej od letoviškega mesta Asprovalta. Sedaj bo hodil ob Egejskem morju proti Carigradu, ves čas ob morju. Klik za Oliverjev pohod po Grčiji

Image
jcerni
Site Admin

Post by jcerni »

Kaj se je dogajalo Oliverju Tiču v Grčiji (Pot prijateljstva okoli sveta), ki jo je zapustil okoli 8. 10. 2024 ((klik))

Image

Image

Image

Image

Image
jcerni
Site Admin

Post by jcerni »

Oliver Tič trenutno hodi po evropskem delu Turčije proti Carigradu. Iz Carigrada bo vodila njegova pešpot čez cel azijski del Turčije. Hodil bo ob Črnem morju, ki bo ležalo severno od njegove hoje, proti Gruziji. Na južni strani pa bo visoko Pontsko hribovje.

Image
jcerni
Site Admin

Post by jcerni »

Oliverja Tiča so v Carigradu sprejeli člani Lions kluba Carigrad, ki imajo 100 lions klubov in 3 distrikte. Več ...

Image

Image

Image

Image
jcerni
Site Admin

Post by jcerni »

Oliver Tič, ki se nahaja vzhodno od Carigrada ob Črnem morju, dne 28. 10. 2024 ponoči pravi s tresočim glasom:
"Lep pozdrav vsem skupaj? Pred 15 minutami je prišel medved do šotora oziroma bil je še 30 m pred šotorom na bregu
. Kako me je strah? Ne vem, kje sem zdaj. Padel sem v vodo. Sem ves premočen. S Cliritos stojiva na eni ograji. Luči so
prižgane, vendar nihče ne odpre. Tresem se. Ne vem, kaj naj naredim? Do šotora ne morem iti. Morda je še vedno tam
. Verjetno bom zmrznil. Ne vem kaj bom naredil. Cesta, ki je bila tu, nikamor ne vodi. O moj bog."
Kasneje je Oliver sporočil: "Vse je OK. Policisti so prišli po naju in odpeljali drugam.

Image
Post Reply